15.mars 1946

Sportsklubben Heroes ble stiftet i 1946 og har tatt nærmere 400 gullmedaljer i NM gjennom tidene. Klubben har fostret legender som Knut Håvåg, Sonja Rasmussen og Lill Kristin Wennberg.

Klubbens formål var «ved samarbeid og kameratskap å fremme idretten og friluftsliv i sunne former». Første formann i klubben var Andreas Iversen, som også var med å stifte Norges Bordtennisforbund uken etter stiftelsen av Heros.

De siste årene har det vært arrangert flere bordtennisskoler og talentene er blitt fulgt opp med organisert trening. Noen har også vært med på forbundssamlinger og landslagsgruppe for yngre. Heros har vært ledende på Vestlandet når det gjelder rekruttering og i kretsserien for gutter vant klubben vår både 11, 13 og 15 årsklassen.

I dameklassen har Heros vært på topp i Norge fram til begynnelsen 2000-tallet, og Sonja Rasmussen og Lill Wennberg har dominert med henholdsvis 61 og 52 NM-gull. I hoved-NM i 2000 gikk alle gullmedaljene i dameklassene til Heros, og samlet har 77 Herosspillere tatt gull i NM.

 

Legg igjen en kommentar